logocampuswebbyrå_rak2

Studentkonsult undersöker SEO-optimerade texter

Vår konsult Alexander Edvinsson har specialiserat sig inom sökmotoroptimering och har varit med sedan Campus Webbyrås uppstart. I ett pågående projekt åt Contentor Next Level har produkttexter hamnat i fokus, då de främst arbetar med lokalisering av texter i och med dotterbolaget Contentor AB.

Alexander Edvinsson
Alexander Edvinsson

I dagsläget är projektet uppdelat i två delar, där Alexander bland annat undersöker och skriver en manual som gör det enklare för översättare att sökmotoroptimera kundernas texter. Målet med uppdraget Alexander utför är att Contentor Next Level ska kunna fortsätta att erbjuda sina kunder SEO-optimerade högkvalitativa textöversättningar.

I och med utvecklingen av e-handeln, där företag idag kan vara både globala och ha ett otroligt diversifierat utbud, blir projekt som dessa allt mer viktiga. Behovet av kvalitativa texter för varje enskild produkt blir större, detta eftersom både utvecklingen och den ökade konkurrensen kräver det. Sökmotoroptimering (SEO) har dock inte som enda syfte att öka försäljningen och konkurrenskraften. Skicklig SEO hjälper människor att hitta exakt det de söker efter, utan att behöva gå några omvägar. På så vis kan vi hjälpa Google att skapa bättre sökresultat för alla.