logocampuswebbyrå_rak2

Emmas sista praktikvecka

Tio veckor har gått och min sista vecka på Campus Webbyrå går mot sitt slut. Tråkigt att behöva återgå till studierna men tack vare Maria har jag fått ett nytt perspektiv på yrket, nya kontakter och massor med ny kunskap. Jag går tillbaka till skolan med mer erfarenhet och glädje för den digitala världen.
 

Tack till Campus Webbyrå & Student Network

Detta blir inte bara ett avslutande inlägg om min praktik, utan även ett tillfälle att tacka Maria och alla i gänget på Campus Webbyrå och Student Network för fantastiskt roliga och lärorika veckor. En tid jag alltid kommer minnas och kontakter jag kommer hålla hårt om.
 
Maria har introducerat och lärt mig allt som ingår i den digitala världen. Mycket driven och arbetsvillig person som inspirerar mig och säkerligen många andra. Tack för att du tagit dig tiden att lära mig hur man använder sig av dagens alla digitala verktyg och hur man på bästa möjliga sätt bemöter kunder och deras önskemål.
 

Vilka arbetsuppgifter har varit mest utvecklande?

Jag tycker att de uppgifterna jag utvecklats mest på är SEO rapporterna och dess efterarbete. Att få strukturera upp en plan för åtgärder och optimeringar samt se en utveckling för företaget. Det jag växt mest på och utvecklat erfarenheter i är kundkontakten och hur man bör presentera rapporter och SEO planen för personer som inte är det minsta insatta. För oss är det en självklarhet vad alla ord och siffror betyder men för kunden är det en främmande värld. Jag är också glad över att jag fått så mycket bra råd inför varje arbetsuppgift och att jag börjar komma på vilket område som är mest intressant för framtiden. Det är de jag tycker varit mest lärorikt och utvecklande under min tid på Campus Webbyrå.
 

Vad har du lärt dig under din praktik?

Jag tycker att jag har uppfyllt alla mål jag satte upp för mig själv innan starten av praktiken. Jag ville utforska och lära mig alla delarna inom den digitala marknadsföringen. Vi har fått testa mycket i skolan men jag ville nu får upptäcka och göra allt på riktigt, i verkliga arbetslivet. Skapa mig en uppfattning vad yrket handlar om och vilket område som intresserar mig mest. Jag har även lärt mig att utförda uppgifter inte är slut efter att de gjorts, det måste ske en ständigt och regelbunden koll på det som utförts.

Vad tycker du om din egen arbetsinsats?

Jag tycker att jag tagit stort ansvar och egna initiativ i mina arbetsuppgifter. Vi har skapat en To Do lista, vilket har gjort det lättare för mig att veta vilka uppgifter som jag ansvara för och när de ska göras. På så sätt vet jag alltid vad jag ska göra när jag kommer på morgonen

Kommer du rekommendera Campus Webbyrå och Maria Grönlund till framtida studenter och företag?

JA! Maria är jätteduktig med studenter och vet vad det innebär att vara praktikant. Hon vet hur man ska ta sig an studenter och är duktig på att introducera och berömma utförda arbetsuppgifter. Det är både kul och skönt att vara på en liten webbyrå, det blir en mer personlig kontakt mellan mig och handledaren. Jag har även skapat mycket fler kontakter runt företaget och Helsingborg, än vad jag tidigare haft.